Haber

Zeytinburnu’nda anaokulundaki çocuğa darp iddiası: 2 görevli suçlamayı kabul etmedi

İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde özel bir anaokulunda 2 yaşındaki çocuğu dövdükleri iddiasıyla iki kadın polis memurunun yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

tutuksuz yargılanan sanıklar Elif Yaren G. ve Yasemin Ç. katıldı.

Duruşma salonunda 2 yaşındaki Ö.D.’nin annesi SA ile partinin avukatları hazır bulundu.

“Çocuğumun bacağında morluklar görüyordum”

Ö.D.’nin annesi SA, çocuğunun bacaklarında sürekli morluklar gördüğünü ifade etti.

“Çocuğumun bacağında sürekli morluklar görüyordum. Sorduğumda bir şey söylemediler. Çocuğum kendini ifade edemiyordu. Öğretmenlerini gördüklerinde ağlıyorlardı. 2022 Ocak ayında çocuğumu anaokuluna verdim. İddiasına göre 1-2 ay sonra çocuğumun farklı yerlerinde kızarıklıklar gördüm. Çocuk odasına gidip durumu sordum, görüntüleri incelemek istedim. Yöneticiler görüntüleri izledi ve görüntülerde sanıklardan Yasemin’in kızıma kötü davrandığını görünce görüntüleri izlemeyi bırakıp kreşten çıktım. Bir gün sonra şikayette bulundum. Huzurdaki sanıkların cezalandırılmasını istiyorum.”

dedim.

“Oynarken çarpmış olabilir”

Elif Yaren G., bir anaokulunda öğretmen olarak çalıştığını söyleyerek,

“Çocuklarla ilgileniyordum. Çocuk son geldiği gün öksürüyordu. Çocuklarla ilgili sorunları yazdığımız bir küme vardı, orada aileler var. O gün annesine haber verdik. Annesi geldi, çocuğu aldı ve gitti. O gün öğlene kadar kreşte kaldı. Annenin manzaraları izlemek için daha sonra geldiğini bilmiyorduk. Annenin çocuğunu kreşten alıp şikayet ettiği sürenin ortasında 4 gün vardır. Bu kızarıklıklar yeniydi. Bu süre zarfında morarma ve kızarıklık meydana gelmiş olabilir. Çocuk çok hareketliydi, oynarken darbe almış ya da darbe almış olabilir. Çocuğa asla şiddet uygulamadım veya kötü muamelede bulunmadım. Çocukları yatırdığımız oda olabildiğince karanlık olmadığı için yüzlerini ince gazlı bezle kapatıyorduk. Uyumaları için ninniler söylerdik.”

ifadeler kullandı.

“Kesinlikle mağdur edilmedim”

Sanık Yasemin C., savunmasında,

“Çocukların eğitim yönüyle ilgileniyordum. Grup sorunu bendim. Elif hoca bakım işleriyle ilgileniyordu. Çocuğa herhangi bir şekilde saldırı veya şiddet uygulamadım. Çocuğu bir saat uyutmaya çalıştığımda görüntülerde görülüyor. Çocuk uyumakta güçlük çekiyordu. Annesi de biliyordu. Hatta annesi okulumuzdaki bir psikologla bu konuyu konuştu. Çocuğa kesinlikle kötü davranmadım. Bu olaydan sonra istifa ettim.”

dedi.

“Sürekli vuracakmış gibi başını öne eğiyordu”

Tanık olarak dinlenen Şeymanur S.’nin ifadesinde,

“Mağdur çocuğun olayı yaşadığı okulda farklı zamanlarda iki ay çalıştım. Olayın ardından mağdur çocuk şu anda çalıştığım anaokuluna başladı. Uyumak üzereyken çocuk, ‘Bana kızacak mısın? Beni yenecek misin?’ o diyordu. Bunun sebebini annesine sorduktan sonra öğrendim. Mağdur çocuk, sanıklar hakkında somut konuşmadı, başını eğdi. Sürekli vurulacakmış gibi davranıyordu.”

dedim.

Ertelenen

Müştekinin avukatı, sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Sanıkların avukatları ise müvekkillerinin suçsuz olduğunu belirterek beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, duruşmayı erteleyerek taraflara dinlenilmesini istedikleri tanıkları hazırlamaları için bir sonraki duruşmaya kadar süre verdi.

iddianame

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, SA’nın kızının 28 Nisan 2022’de Zeytinburnu’ndaki huzurevine gittiği, anaokulundan geldiğinde kızının bacağında morluklar olduğu ve bu nedenle suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. okul yetkilileri hakkında şikayet.

İddianamede Adlı Tıp Kurumu’ndan alınan raporda, Ö. D.’nin hayati tehlikesinin bulunmadığı ve kolay tıbbi müdahale ile düzelebilecek şekilde yaralandığı belirtildi.

İddianamede görüntüleri inceleyen bilirkişi raporuna da yer verildi.

Görüntülerin devamında çocuğu elinden ve ayaklarından tutarak hızla salladıkları, her iki kadının da çocuğa kızdığı ve çocuğun ayaklarını oynatmasına izin vermediği bildirildi.

Elif Yaren G. ve Yasemin C. “kasten yaralama”Suçlarından farklı olarak 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi.

haber-akyurt.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu